Om Kishu Binchotan – Aktivt kul

Historien bag Kishu Binchotan i Japan

I Japan har det aktive kul, Kishu Binchotan – også kendt som hvidt trækul og Sumi sticks – været anvendt i flere århundreder på grund af kullets mange sunde egenskaber.

Japansk tradition

Trækullet kommer fra en særlig sort af egetræ. Det udvindes efter den japanske tradition ved en særlig kontrolleret brændingsproces, der går flere hundrede år tilbage. Trækullet brændes først langsomt og siden ved ekstremt høj temperatur i specialfremstillede, håndbyggede lerovne.

Hvis du er nysgerrig, kan du se Global Product Explorers billedreportage fra produktionen i Wakayama District i Japan.

Foruden evnen til at rense drikkevand og tilføre det gode mineraler som calcium og magnesium er Kishu Binchotan også blevet anvendt til blandt andet at rense luft og direkte på huden.

Anvendelsen har spredt sig

Traditionen for at anvende trækullet har siden spredt sig til andre dele af Asien. Både Kina og Sydkorea producerer lignende produkter, men kvaliteten når langt fra op på japanernes højder. Med tiden er resten af verden også blevet opmærksom på det aktive trækuls egenskaber.

Selv om vi i Danmark har en drikkevandskvalitet, der er blandt de højeste i verden, oplever mange stadig, at Kishu Binchotan hjælper til at rense vandet for urenheder og give en blødere og mere afrundet smag.

  • Fremstilling af Kishu Binchotan
  • Fremstilling af Kishu Binchotan
  • Fremstilling af Kishu Binchotan
  • Fremstilling af Kishu Binchotan
  • Fremstilling af Kishu Binchotan
  • Fremstilling af Kishu Binchotan

Køb kullet her