Sådan bruger du aktivt kul

Kishu Binchotan har en lang livscyklus.

Kishu Binchotan har en lang livscyklus.

Du får lang glæde af kulstængerne fra Kulsort.dk, når du bruger dem til at rense og tilføre mineraler til dit drikkevand. Der er nemlig tale om et 100 procent naturligt produkt, som japanerne har haft fornøjelsen af i flere hundrede år.

Råmaterialet er høje, slanke egetræer i Wakayamadistriktet i det sydvestlige Japan. Der er  mineralsammensætningen i jorden helt ideel, så træet udvikler de helt rigtige egenskaber. Træet er hårdt og ekstremt porøst, og det indeholder lige præcis dén kombination af mineraler, som den menneskelige organisme har brug for.

Køb kullet her

Japanske specialister brænder små og store stykker træ ved så stor varme, at det til sidst består af ren grafit. Det vil sige, at kullet får en glasmetallisk konsistens.

Ét gram Kishu Binchotan har en overflade, der svarer til to tennisbaner. Når du bruger det til at rense drikkevandet (se hvordan, her), opsuger og binder de mange huller og kanaler kalk, urenheder, tungmetaller, kemikalier og giftstoffer. Eller med andre ord: Alt det, der helst ikke skal være i vand. Samtidig udleder kulstangen mineraler. Bruger du kulstangen et fugtigt sted eller i køleskabet, opsuger den fugt og lugt.

Kog dit kul hver måned, så er den friskere og klar til at fortsætte arbejdet. Den holder et eller andet sted mellem tre og ni måneder. Det afhænger helt af, hvor meget kalk og andet skidt, dit vand indeholder.

Når din kulstang endelig er færdig, sender du den tilbage i naturens kredsløb. Slå kullet i småstykker og vend det i havens jord, så fungerer det som gødning i haven. Eller med andre ord: Ingen spildprodukter og en lang livscyklus for dit Kishu Binchotan, der fortsætter med at gøre nytte.