Home » Det kan du bruge kullet til

Det kan du bruge kullet til

Din kulstang kommer fra Wakayama District i Japan, hvor jorden giver de helt perfekte vækstmuligheder for Binchotan-egetræerne. Du ved allerede, at kullet kan rense vand, men vidste du, at kulstængerne har mange flere anvendelsesmuligheder i hverdagen?

Fra kedeligt postevand til lækkert mineralvand

Kishu Binchotan er mest kendt for sin evne til at rense og mineralisere almindeligt postevand. Kullet afgiver naturligt sunde mineraler til vandet og gør postevandet blødt og velsmagende.

Sådan minimerer du mad- og svedlugt

Kishu Binchotan absorberer fugt og de bakterier, der forårsager ubehagelige lugte. Døjer du med køleskabslugt, sure sko eller svedlugt i sportstasken? Så brug en kulstang til at mindske problemet. Den behøver ikke nødvendigvis at være spritny for at klare lugt- og fugtopgaver. Tag en af de stænger, du ikke længere bruger i vandkanden.

Naturens egen luftfrisker

Japanerne bruger store stykker Kishu Binchotan i rum, der trænger til at få frisket luften op – uden brug af kemi eller mekanik. Det aktive kul fungerer nemlig som en naturlig regulator af luftfugtigheden og renser luften for toksiner og lugte – helt uden kemikalier.

Endnu bedre havejord og pottemuld

Du kan også bruge dit kul i haven eller i potteplanterne. Bland små stykker Kishu Binchotan i jorden. De mange små huller i kullet skaber gode luft- og vandpassager i jorden, hvilket øger aktiviteten af mikroorganismer og skaber den ideelle jord til sunde planter.

Superlækkert til ris eller te/kaffe

Kishu Binchotan er en af hemmelighederne bag velkogt ris. Japanerne lægger en lille kulstang i kogevandet, og det gør underværker.
Det samme gælder te og kaffe. Brug dit vand fra karaflen med kul til at lave det, så får din varme drik en rund og lækker smag. Med brug af færre kaffebønner eller teblade. Du kan også lægge et stykke kul i elkedlen eller kaffemaskinens vandbeholder.

Gang i blodcirkulationen?

Vi har ikke testet det selv, men ifølge japanske og internationale websider, kan kulstængerne gøre godt for kredsløbet. Læg det i en stofpose op ad f.eks. benet, så skulle blodomløbet stige, og du får ikke så kolde ben.
Mange japanere tager også kullet med i karbad for at øge blodcirkulationen.